Mračne tajne, misteriozni zločini, magija… obožavatelji zastrašujućih radnji i nadnaravnih elemenata uživat će u serijama koje donosimo!

Uzbudljivi naslovi koji će ljubitelje fantazije, misterija i horora prikovati uz male ekrane!

Penny Dreadful

Zastrašujuća horor-drama, ’Penny Dreadful’, smještena u viktorijanski London, oživljava legendarne književne likove poput dr. Frankensteina, Doriana Graya i Drakule. Ovaj egzistencijalni triler daleko je inteligentniji nego što se čini na prvu jer postavlja filozofska pitanja o prirodi života i smrti, moći i odgovornosti.
Serija kreatora Johna Logana („Gladijator“, „Skyfall“) usredotočuje se na Ethana Chandlera (Josh Hartnett), šarmantnog Amerikanca koji odlično rukuje oružjem. Njegov talent privuče tajanstvenu Vanessu Ives (Eva Green) koja ga angažira da pomogne pronaći otetu kćer Sir Malcolma Murraya (Timothy Dalton). No ono što Ethan ne zna je da je Minu oteo vampir, a on će se odjednom zateći u nevjerojatnom svijetu zastrašujućih bića koja vrebaju iz mračnih kutova Londona. Murray (Timothy
Dalton) će regrutirati skupinu književnih arhetipova kako bi spasili njegovu kćer, ali mu i pomogli otkriti sve o misterioznim bićima.

Beležnica profesora Miškovića

Ostvarenje u režiji Miroslava Lekića pod nazivom ’Beležnica profesora Miškovića’ (2021.) proširuje svoj žanrovski opseg, i to u domeni misterija, fantazije i detektivskog trilera. Serija, koja je napravljena prema istoimenom romanu Ratka Dmitrovića, prikovat će gledatelje za ekrane zagonetnim zapletom, nesvakidašnjim likovima, natprirodnim elementima, neočekivanim obratima i uzbudljivom
atmosferom.
Naizgled dosadan intervju sa starom udovicom profesora Miškovića pretvorit će se u početak živopisnog putovanja u nepoznato mladog radoznalog novinara i glavnog junaka serije – Boška (Momčilo Otašević). Nakon što od udovice dobije bilježnicu pokojnog profesora, koja čuva znanstveno neobjašnjive tajne, Boško ih odluči odgonetnuti. Neobična pustolovina dovest će ga do ljudi, mjesta i situacija o kakvima
nije mogao ni sanjati. U lavini čudnih događaja, pokušavajući otkriti istinu i shvatiti povezanost prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i iluzije, glavni junak i njegovi najbliži dospjet će u životnu opasnost i otkriti da je realnost neobičnija od svake fantazije.

Luminari

Serija ‘Luminari‘, snimljena prema nagrađivanom epskom romanu Eleanor Catton, donosi intenzivnu i napetu priču o ljubavi, ubojstvu, magiji i osveti. Radnja je smještena na divljoj obali Novog Zelanda u jeku zlatne groznice 1860. Anna (Eva Hewson), mlada i nepismena djevojka, dolazi na Novi Zeland u potrazi za boljim životom. Na putovanju upoznaje zgodnog Emeryja (Himesh Patel) s kojim dogovori ponovni susret u njegovom hotelu. No, proročica Lydia (Eva Green) ima drugačije planove za Annu i pobrine se da se ponovni susret između mladih ljubavnika ne dogodi. No Anna i Emery su „zvjezdani blizanci“, rođeni na isti dan pod istim nebom i dijele istu sudbinu. Dok Anna upada u složenu mrežu obmana i prijevara, Emery nestaje bez traga. Suočena s nesretnom sudbinom Anna se zapita stvaramo li doista
sami svoju sudbinu ili smo nemoćni u njenim rukama?

Crna svadba

Regionalna uspješnica ‘Crna svadba‘ kreatora Strahinje Madžarevića i Nemanje Ćipranića opisana je kao psihološki triler s elementima horora i mistike, neuobičajenim žanrom na našim prostorima. Serija nas vodi u malo selo u istočnoj Srbiji, gdje mještanin Mitar (Slavko Štimac), inače miran čovjek, iznenada i na brutalan način ubije dvanaestero svojih susjeda. Petar Ćirić (Uliks Fehmiu), pregovarač sigurnosne agencije, pokušava uvjeriti Mitra da se preda. Nakon što izgovori riječ „katabaza”, Mitar si pred Petrovim očima puca u glavu. Pokušavajući rasvijetliti motive zločina, Petar i inspektori Tomić (Nikola Kojo) i Blagojević (Nebojša Milovanović) pozivaju psihologinju Natašu Janković (Jelena Đokić) da kao sudska vještakinja utvrdi je li Mitar psihički obolio ili se iza zločina krije neki drugi motiv. Na put razotkrivanju misterija ovog zločina staju mnogi ljudski, ali i neljudski faktori koji će uzdrmati sve uključene.

Penny Dreadful: Grad Anđela

Nadnaravnu dramu, smještenu u Los Angeles 30-ih godina 20. stoljeća, također je kreirao, napisao i producirao John Logan te se u obje serije pojavljuje engleski glumac Rory Kinnear. Osim toga, ‘Penny Dreadful: Grad Anđela‘ potpuno je nova i odvojena priča smještena desetljećima kasnije i pola svijeta udaljena od originala. U ovoj će seriji likovi vidjeti svjetlo dana.
U središtu serije obiteljska je drama o Tiagovom kompliciranom odnosu s vlastitim identitetom i meksičkim nasljeđem, koje njegov stariji brat, aktivist Raul (Adam Rodriguez), smatra da je izdao nošenjem značke. No Tiago je pravi izgnanik u Penny Dreadful stilu, čovjek koji se našao u limbu između dva svijeta. U međuvremenu se odvija nadnaravna bitka, a glavni negativac drame je Magda (Natalie Dormer), nemilosrdni demon koji mijenja oblik i preuzima ljudsko lice kako bi prouzročila nevolje.


Ljepotica i zvijer

Ljepotica i zvijer‘ prati Catherine ‘Cat’ Chandler (Kristin Kreuk), pametnu detektivku za ubojstva koju proganja vlastita tragična prošlost. Kao tinejdžerica svjedočila je ubojstvu svoje majke, a nju je od dvojice naoružanih napadača spasilo nešto nedefinirano i nikad viđeno. Deset godina kasnije Cat i njezina partnerica Tess Vargas (Nina Lisandrello), istražuju slučaj u kojem se pojave otisci liječnika Vincenta Kellera (Jay Ryan), koji je navodno ubijen dok je služio u Afganistanu 2002. Nakon što Cat pronađe Vincenta, on joj priznaje da se morao sakriti uz pomoć svog prijatelja iz djetinjstva JT Forbesa (Austin Basis) jer se pod naletom adrenalina pretvara u bijesnu nekontroliranu zvijer. Cat otkriva da ju je on spasio kao tinejdžericu, a već prilikom prvog susreta Cat i Vincent osjete nevjerojatnu bliskost i epska ljubavna priča počinje.

Kalkanski krugovi

Glavni lik, Dejan Matić (Vojin Ćetković), obustavlja rad u svom arhitektonskom uredu nakon što mu je policija privela kćer Mionu (Ivana Zečević) te se zajedno s njom seli u Dol, rodno selo svoga oca. Nada se tako odvojiti kćer od lošeg društva i navika te obnoviti s njom izgubljenu bliskost. U obiteljskoj kući čeka ih stric Velibor (Žarko Laušević), koji ih upoznaje s novim događanjima u selu. Imućni poduzetnik Maksa (Marko Gvero) želi na prostoru šume koju koriste Doljani podignuti moderan hotelski kompleks, a otpor mu pružaju Velibor i Vera Jakovljević (Nataša Ninković), Dejanova ljubav iz mladosti. No šuma zvana ‘Zabran’ krije mračnu tajnu već više od 100 godina i važno je mjesto za sve junake.

Pronađite uzbudljive naslove fantazije, misterija i horora u digitalnoj videoteci Play Premiuma i odaberite sadržaj po svom ukusu.