Kutak za korisnike

O RTLplayu

Što je RTLplay?

RTLplay je besplatna web i mobilna streaming usluga na kojoj možete uživo gledati RTL, RTL 2 i RTL Kockicu TV kanale a u digitalnoj videoteci možete pogledati sadržaje koje ste propustili na tim kanalima i ekskluzivne sadržaje pojedinih formata. RTLplay je gledateljima dostupan bilo kada i bilo gdje u Republici Hrvatskoj jer omogućava gledanje sadržaja uživo i na zahtjev, neovisno o terminu emitiranja, na računalima, tabletima i pametnim telefonima s pristupom internetu.

Je li RTLplay usluga besplatna?

Da, RTLplay usluga je besplatna. Sve što je potrebno je registracija putem Facebook profila ili e-mail adrese i možete uživati u RTLplay sadržaju.

Koje RTL-ove kanale mogu pratiti uživo?

Besplatnom registracijom na RTLplay uživo možete pratiti RTL, RTL2, RTL Kockicu te specijalizirane kanal s digitalnom videotekom – RTL Sport.

Zašto pojedini sadržaji nisu dostupni na RTLplayu?

Postoji više razloga:

 • U ovom trenutku nemamo prava za prikazivanje tog sadržaja na RTLplayu
 • Zbog tehničkih ograničenja postavljanje sadržaja nekad može trajati duže od predviđenog (enkodiranje, provjera, postavljanje na server…).
 • Sadržaj više nije dostupan na RTLplayu. Program je besplatno dostupan 7 do 15 dana nakon redovnog prikazivanja. Iskoristite priliku i uživajte u RTLplay programu unutar tog razdoblja.
 • Zbog tehničkih poteškoća, određeni sadržaj nismo mogli objaviti na vrijeme. Naši će tehničari dati sve od sebe kako bi video određenog programa objavili čim to bude moguće.

Mogu li gledati RTLplay izvan Republike Hrvatske?

Korištenje RTLplay aplikacije i gledanje sadržaja putem RTLplay portala ograničeno je na područje Republike Hrvatske.

Je li programski sadržaj RTLplaya preveden na hrvatski jezik?

Da, kompletna programska ponuda dostupna je s prijevodom na hrvatski jezik.

Je li na RTLplayu dostupan dječji sadržaj i je li na hrvatskom jeziku?

RTLplay svakoga tjedna u ponudi ima nove animirane serije, dječje filmove, edukativne i zabavne emisije emitirane na RTL Kockici. Cijeli je program za najmlađe preveden ili sinkroniziran na hrvatski jezik.

Kako aktivirati ili deaktivirati roditeljsku zaštitu?

U gornjem desnom uglu kliknite na ‘Moj profil’. Otvorit će se vaša korisnička mapa te kliknite na ‘Roditeljska zaštita’. Jednim klikom uključite ili isključite roditeljsku zaštitu koja omogućuje roditeljima da njihova djeca ostanu podalje od neprimjerenog sadržaja.

Koliko su vremena nakon emitiranja programi dostupni na RTLplayu?

Epizode se ažuriraju redovito i većina ih je dostupna do pola sata nakon emitiranja sadržaja na TV kanalima. Neki sadržaji i epizode mogu biti dostupni dan nakon emitiranja, ali trudimo se da sve epizode za sadržaje na zahtjev budu dostupne odmah nakon emitiranja. Naravno, u slučaju da imamo prava za iste.

Što ako se nalazim u Republici Hrvatskoj, a dobivam poruku da zbog lokacije nije moguće pokrenuti video?

Ukoliko se nalazite na teritoriju Republike Hrvatske, a zbog lokacije niste u mogućnosti pokrenuti video, kontaktirajte svog pružatelja internet usluge kako bi provjerio lokaciju vaše IP adrese.

Registracija i prijava

Kako se registrirati na RTLplay?

Registracija na RTLplay uslugu moguća je putem Facebooka ili e-maila.

Kako se registrirati i gledati RTLplay putem mobilnih uređaja – pametnog telefona ili tableta?

RTLplay usluga može se gledati na iOS i Android telefonima putem internet pretraživača.

 1. Idite na stranicu play.rtl.hr preko internet preglednika na svom telefonu ili tabletu (preporuka je da koristite najnoviju verziju Google Chrome na Android telefonima i Safari na iOS uređajima).
 2. Registrirajte se putem Facebooka ili putem e-maila.
 3. Uživajte u RTLplayu!

Kako se registrirati i gledati RTLplay na osobnom računalu?

 • Idite na stranicu play.rtl.hr preko internet preglednika na svom računalu (preporuka je da koristite najnoviju verziju Google Chromea).
 • Registrirajte se putem Facebooka ili putem e-maila.
 • Uživajte u RTLplayu!

O PLAY Premiumu

Što je PLAY Premium?

PLAY Premium dodatni je programski paket na RTLplayu s digitalnom videotekom s preko 5000 sati novih i kultnih serija, zabavnih svjetskih i domaćih TV showova, filmskih hitova, sportom i preko 500 sati omiljenih dječjih sadržaja.

Uz PLAY Premium možete streamati uživo i sve RTL Premium TV kanale – RTL Living, RTL  Crime, RTL Adria i RTL Passion te Discovery, Animal Planet, TLC, Eurosport 1 i Eurosport 2. Sve je prevedno, s manje reklama ili bez reklama ovisno izaberete li Osnovni ili Prošireni plan.

PLAY Premium sadržaje možete gledati na računalima, tabletima i pametnim telefonima s pristupom internetu.

Koja je razlika između PLAY Premiuma i RTLplaya?

RTLplay je besplatna web i mobilna streaming usluga na kojoj možete uživo gledati RTL, RTL 2 i RTL Kockicu TV kanale, a u digitalnoj videoteci možete pogledati sadržaje koje ste propustili na tim kanalima i ekskluzivne sadržaje pojedinih formata. Prije i prilikom gledanja RTLplay sadržaja prikazuju vam se reklame.

PLAY Premium dodatni je programski paket na RTLplayu s digitalnom videotekom s preko 5000 sati novih i kultnih serija, zabavnih svjetskih i domaćih TV showova, filmskih hitova, sportom i preko 500 sati omiljenih dječjih sadržaja.

Uz PLAY Premium možete streamati uživo i sve RTL Premium TV kanale – RTL Living, RTL  Crime, RTL Adria i RTL Passion te Discovery, Animal Planet, TLC, Eurosport 1 i Eurosport 2. Sve je prevedno, s manje reklama ili bez reklama ovisno izaberete li Osnovni ili Prošireni plan.

RTLplay i PLAY Premium sadržaje možete gledati na računalima, tabletima i pametnim telefonima s pristupom internetu.

Koji planovi postoje u PLAY Premiumu i što sadrže?

Možete birati između dva plana:

Osnovni za 29,99kn (s PDV-om) mjesečno i Prošireni za 44,99kn (s PDV-om) mjesečno.

Osnovni plan sadrži:

  1. Digitalni videoteku s preko 5000 sati programa novih i kultnih serija i filmova
  2. Velik izbor crtića
  3. HD kanali RTL Crime, RTL Passion, RTL Living i RTL Adria
  4. S prijevodom na hrvatski jezik
  5. Dva istovremena streama
  6. Manje reklama (reklame se prikazuju samo prije početka sadržaja; nakon toga gledate bez prekida)

 

Prošireni plan sadrži:

  1. Kompletan sadržaj iz Osnovnog plana
  2. Bez reklama
  3. Kanali Discovery HD, Animal Planet HD i TLC
  4. Kanali Eurosport 1 i 2 u HD
  5. Tri istovremena streama
  6. Omiljeni Discovery sadržaji na zahtjev

Koliko iznosi mjesečna naknada nakon kraja probnog razdoblja?

Mjesečna naknada za uslugu ovisna je o planu koji odaberete. Može biti 29,99kn za Osnovni plan ili 44,99kn za Prošireni plan.

Postoji li ugovorna obveza za uslugu?

Ne, uslugu možete otkazati kad god želite. Ako otkažete pretplatu na odabrani plan, imat ćete pristup PLAY Premium usluzi do kraja razdoblja za koje je pretplata plaćena. Isto tako, uslugu uvijek možete ponovno aktivirati.

Mogu li besplatno isprobati PLAY Premium uslugu i na koliko dugo?

Razdoblje u kojem možete isprobati uslugu traje 7 dana od aktivacije PLAY Premiuma. U navedenom razdoblju kao uslugu možete izabrati Osnovni ili Prošireni plan i bez dodatne naknade otkazati u bilo kojem trenutku. Nakon otkazivanja sadržaj će vam biti dostupan do isteka 7 dana od početka probnog razdoblja.

Ako odabrani PLAY Premium plan otkažete prije isteka besplatnog probnog roka, ništa neće biti naplaćeno. Ako odabrani PLAY Premium plan ne otkažete u probnom roku, aktivirat će se pretplata u trajanju od 30 dana. Pretplata se automatski obnavlja dok ju ne otkažete, što možete napraviti 24 sata prije kraja tog obračunskog razdoblja. Plan možete otkazati kad god želite. Ako u roku otkažete pretplatu na odabrani plan, imat ćete pristup PLAY Premium usluzi do kraja razdoblja za koje je pretplata plaćena.

Mogu li isprobati sve planove 7 dana besplatno?

7 dana besplatno možete aktivirati samo jednom, za jedan odabrani plan. Ako želite aktivirati drugi plan (to možete napraviti na RTLplay sučelju u rubrici „Moje pretplate“ ili u trgovini aplikacija Android ili iOS), ali bez 7 dana besplatnog probnog razdoblja.

Ako odabrani PLAY Premium plan otkažete prije isteka besplatnog probnog roka, ništa neće biti  naplaćeno. Ako odabrani PLAY Premium plan ne otkažete u probnom roku, aktivirat će se pretplata u trajanju od 30 dana. Pretplata se automatski obnavlja dok ju ne otkažete, što možete  napraviti 24 sata prije kraja tog obračunskog razdoblja. Plan možete otkazati kad god želite. Ako u roku otkažete pretplatu na odabrani plan, imat ćete pristup PLAY Premium usluzi do kraja razdoblja za koje je pretplata plaćena.

Koje kanale mogu pratiti uživo?

Uživo možete pratiti kanale ovisno o planu koji ste odabrali:

U Osnovnom planu su: RTL, RTL2, RTL Kockica, RTL Crime, RTL Passion, RTL Living, RTL Adria

U Proširenom planu su: RTL, RTL2, RTL Kockica, RTL Crime, RTL Passion, RTL Living, RTL Adria, Discovery, Animal Planet, TLC, Eurosport 1 i Eurosport  2.

Zašto Eurosport nema komentare na hrvatskom jeziku?

U ovom trenutku, nažalost, nemamo mogućnost za produciranje kanala na hrvatskom jeziku, u slučaju promjene bit ćete obaviješteni.

Koji kanali imaju hrvatske titlove?

Svi kanali imaju hrvatske titlove.

Hoću li i dalje moći gledati i RTLplay sadržaje nakon što aktiviram PLAY Premium uslugu?

Nakon aktivacije a i u slučaju deaktivacije bilo kojeg PLAY Premium plana, i dalje su vam dostupni i svi RTLplay besplatni sadržaji u digitalnoj videoteci te RTL, RTL 2 i RTL Kockica kanal.

U kojoj državi mogu gledati PLAY Premium?

PLAY Premium je gledateljima dostupan bilo kada i bilo gdje u Republici Hrvatskoj.

Mogu li gledati PLAY Premium sadržaj bez reklama?

PLAY Premium sadržaj u digitalnoj videoteci možete gledati bez reklama ukoliko ste pretplaćeni na Prošireni plan. Reklame su uvijek vidljive uživo na TV kanalima.

Aktivacija i plaćanje PLAY Premium plana

Kako mogu aktivirati PLAY Premium?

PLAY Premium uslugu možete kupiti putem Android ili iOS aplikacije na vašem mobilnom uređaju u nekoliko koraka:

 1. Preuzmite i otvorite RTLplay aplikaciju preko Google Play ili Apple Store opcije na vašem mobilnom uređaju (ako aplikaciju već imate instaliranu na svom uređaju, preskočite ovaj korak)
 2. Kreirajte RTLplay korisnički račun ili, ako ga već imate, prijavite se sa svojim podacima na aplikaciju
 3. Kliknite na ‘Moj profil’ u gornjem desnom kutu aplikacije
 4. Odaberite ‘Moje pretplate’
 5. Izaberite plan koji želite aktivirati

Kako se naplaćuje mjesečna naknada za PLAY Premium uslugu?

Naknada se naplaćuje jednom mjesečno s vaše registrirane kreditne kartice u trgovini aplikacija Android ili iOS, ovisno koji uređaj imate, svakog mjeseca oko datuma na koji ste prvi put započeli pretplatu. Račun će biti dostavljen na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom registracije na trgovini aplikacija Android ili iOS.

Zašto moram instalirati aplikaciju PLAY Premium?

Trenutno je jedini način kako možete platiti uslugu preko trgovine aplikacijama Android i iOS, radimo na ostalim opcijama plaćanja kako bism dodatno pojednostavili korištenje.

Ako sam platio preko trgovine aplikacija Android/iOS mogu li gledati sadržaj na svom računalu ili laptopu?

Naravno, bez obzira kako ste platili za plan, sadržaj možete gledati na svim uređajima na kojima radi RTL play (mobitel, tablet, laptop, osobno računalo).

Kako mogu otkazati uslugu u probnom razdoblju?

Uslugu možete otkazati putem vaše trgovine aplikacijama Android i iOS ili u postavkama profila RTLplay pod opcijom „Moje pretplate“.

Kako mogu promijeniti plan i otkad će mi nastupiti promjena?

Plan možete promijeniti u dva jednostavna koraka.

 1. Otvorite RTLplay aplikaciju i pronađite dio po postavkama profila „Moje pretplate“
 2. Odaberite plan i kupite

Sadržaj s odabranog plana će vam biti dostupan u roku od 24h, naplata novog plana će se dogoditi na isti datum kad vam se inače naplaćuje PLAY Premium usluga.

Plan možete promijeniti jednom u obračunskom razdoblju.

Kako mogu otkazati PLAY Premium uslugu?

Uslugu možete otkazati u postavkama profila RTLplay  pod opcijom „Moje pretplate“.

Ili u postavkama mobilnog telefona i to:

 • Ukoliko imate Android pametni telefon, uslugu možete otkazati u trgovini aplikacijama Play Store.
 • Ukoliko imate iOS pametni telefon, uslugu možete otkazati u trgovini aplikacijama App Store ili u Vašim postavkama  (Postavke > AppleID > Pretplate).

Nakon deaktivacije PLAY Premiuma plana, mogu li gledati sadržaj na RTLplayu?

Da, sadržaj koji se nalazi na RTLplay platformi i dalje je dostupan za gledanje i nakon deaktivacije PLAY Premium pretplate. Sadržaj kojem više ne možete pristupiti je sve što je dostupno samo na PLAY Premium usluzi.

Na koji način se obavlja plaćanje?

Naknada se naplaćuje jednom mjesečno s vaše registrirane kreditne kartice u trgovini aplikacija Android ili iOS, ovisno koji uređaj imate svakog mjeseca oko datuma na koji ste prvi put započeli pretplatu. Račun će biti dostavljen na e-mail adresu koju ste ostavili prilikom registracije na trgovini aplikacija Android ili iOS.

Što ako nemam račun za plaćanje u trgovini aplikacija na svom iOS I Android uređaju?

Potrebno je izraditi račun u trgovini aplikacija Android ili iOS.

U ovom trenutku to  je jedini način na koji možete platiti PLAY Premium uslugu. Radimo na tome da omogućimo druge načine plaćanja.

Kojim karticama mogu platiti?

Trgovine aplikacijama Android i iOS prihvaćaju kreditne i debitne kartice, Visa, Visa Electron i Mastercard.

Kad će biti dostupni ostali načini plaćanja usluge?

Obavijestit ćemo vas čim omogućimo još načina plaćanja.

Kako mogu doznati kada sam platio/la pretplatu i gdje mogu pronaći povijest plaćanja?

Nakon početka pretplate, primit ćete e-mailom potvrdu o plaćanju na e-mail adresu koju ste upisali prilikom registracije na trgovinu aplikacija Android I iOS. Nakon toga, pretplata će se automatski obnavljati svakih mjesec dana, oko datuma prve naplate, vaša povijest plaćanja nalazi se u postavkama trgovine aplikacija Android ili iOS koju koristite te će također biti vidljiva na ispisu troškova vaše kreditne kartice.

Što ako mi nije prošla naplata na kartici?

Ako bude poteškoća s naplatom, primit ćete e-mail notifikaciju o neuspješnom pokušaju naplate te ćete moći ažurirati podatke.

Što ako moj mobilni uređaj nema trgovinu aplikacija Android ili iOS?

U ovom slučaju, nažalost, niste u mogućnosti provesti plaćanje PLAY Premiuma. Radimo na uvođenju novih oblika plaćanja kako bi svi potencijalni korisnici imali mogućnost aktivirati uslugu.

Upravljanje korisničkim profilom

Kako resetirati lozinku za RTLplay?

Ukoliko ste zaboravili lozinku i zatražili ste novu, kroz nekoliko minuta će vam na vašu e-mail adresu stići e-mail sadržaja ‘Resetirajte lozinku za RTLplay’. Unutar e-maila kliknite na sivo polje u kojem piše ‘Kreirajte novu lozinku’ te slijedite daljnje upute kako biste mogli kreirati novu lozinku. Nije moguće promijeniti lozinku odgovorom na e-mail koji ste dobili.

Koja je razlika između registracije i prijave na RTLplay?

Svi novi korisnici prvo se moraju registrirati kako bi napravili korisnički račun na RTLplayu. Ukoliko ste već registrirani korisnik, kliknite na ‘Prijavi se’, upišite svoje korisničko ime i lozinku i uživajte u programu.

Tehnička pitanja

Što ako ne mogu pokrenuti video jer AdBlocker to sprječava?

RTLplay ne podržava korištenje AdBlockera ili bilo koje druge vrste blokera reklama. Reklame nam omogućavaju da vam iz dana u dan pružamo kvalitetnu i besplatnu uslugu. Ako želite pokrenuti video na RTLplayu, isključite AdBlocker.

Zašto mi se prikazuju samo reklame na RTLplayu?

RTLplay je besplatna usluga na kojoj se povremeno prikazuju reklame. Ako vam se prikazuju samo reklame, došlo je do tehničke pogreške. U tom slučaju očistite svoj internet preglednik od kolačića, ponovno pokrenite ili osvježite RTLplay stranicu.

Kod gledanja televizijskih kanala uživo putem RTLplaya postoji mogućnost da ste se uključili točno u vrijeme prikazivanja redovnog reklamnog bloka na TV kanalu. U tom slučaju emitiranje sadržaja će se nastaviti odmah nakon reklamnog bloka, kao i kod praćenja programa na televiziji.

Koliku brzinu interneta trebam za gledanje RTLplaya?

Za gledanje RTLplaya potrebna je veza minimalne brzine od 1Mbs, ali preporučujemo da  RTLplay gledate na vezi minimalne brzine od 2 Mbs.

Koja je razlika u kvaliteti videa na RTLplayu i PLAY Premiumu?

RTLplay ima više videoprofila s različitim kvalitetama videa, koji se mijenjaju na temelju vaše brzine internetske veze i uređaja na kojem gledate sadržaje. HD kvaliteta videa dostupna je kod većine sadržaja u PLAY Premium programskom paketu. Na mobilnim uređajima nije dostupna HD kvaliteta prilikom streamanja TV kanala.

Kako gledati RTLplay i PLAY Premium na Smart TV-u?

RTLplay i PLAY Premium trenutno nemaju Smart TV aplikaciju.

Mogu li gledati RTLplay ili PLAY Premium preko Chromecasta?

RTLplay i PLAY Premium trenutno nemaju mogućnost gledanja preko Chromecasta.

Zašto ne mogu pratiti program uživo?

Program uživo može se pratiti isključivo preko zadnje verzije Google Chrome pretraživača.

Što ako imam problema s pokretanjem videa na RTLplayu preko svog računala?

Ako vam se video prilikom korištenja RTLplay usluge ne prikazuje, možete probati sljedeće:

 1. Zatvorite internet preglednik (preporučujemo zadnju verziju Google Chrome), očistite ga od kolačića i otvorenih pozadinskih aplikacija i ponovno ga pokrenite nakon toga.
 2. Provjerite imate li zadnju verziju Adobe Flash playera.
 3. Provjerite ometa li vaš antivirusni program, zaštitni zid (firewall), program za uklanjanje reklama (Ad-Blocker), povezivanje vašeg računala s web stranicom RTLplay. U tom slučaju, deaktivirajte te programe.

Ako se video i dalje ne prikazuje, možda je trenutno nedostupan zbog nekih drugih tehničkih poteškoća. U tom slučaju preporučujemo da pokušate isti video pogledati kasnije ili chat?

Na kojim uređajima mogu gledati RTLplay i PLAY Premium?

RTLplay i PLAY Premium možete gledati na osobnim računalima, laptopu, tabletima i pametnim telefonima s pristupom internetu.

Na koliko uređaja po korisničkom računu istovremeno mogu gledati uslugu na PLAY Premium?

Ovisno o odabranom planu, možete gledati na dva uređaja (u Osnovnom) ili tri ( u Proširenom).