10 nepoznanica o najuspješnijoj glazbenoj drami ikad snimljenoj

Film o planetarno popularnoj rock-grupi Queen osvojio je čak četiri zlatna kipića

Biografska drama ‘Bohemian Rhapsody’ jedan je od onih filmova koji, ukoliko već niste pogledali, morate staviti na popis filmova koje ne smijete propustiti. Film o članovima skupine Queen, njihovoj bezvremenskoj glazbi i životu izvanrednog frontmana Freddieja Mercuryja, u početku je izazivao brojne kontroverze. Usprkos tome, film je zaradio više od 900 milijuna dolara, osvojio četiri Oscara i brojne druge nagrade te se smatra najuspješnijim glazbenim biografskim filmom ikad snimljenim.

Donosimo vam nekoliko nepoznanica o sjajnom filmu i glumačkoj ekipi koja je maestralno utjelovila rock-ikone.

1.Rami Malek je tijekom snimanja filma prošao intenzivnu vokalnu obuku kako bi mogao pjevati za neke scene. Filmski zvučni zapis sastavljen je od Maleka i Marca Martela (koji zvuči zapanjujuće slično Freddieju) i, naravno, izvornog Freddieja Mercuryja.

2.Mike Myers (Austin Powers) utjelovio je Raya Fostera, izvršnog dirketora EMI-a (britanske diskografske kuće), kojem se nije svidjela pjesma Bohemian Rhapsody i koji će zauvijek ostati poznat po tome što je odbio grupu Queen.

U glazbenoj komediji ‘Wayneov svijet’ iz 1992., Myersov lik pjevušio je Bohemian Rhapsody sa svojim prijateljima.

3.Lucy Boynton i Rami Malek, koji su glumili ljubavnike Mary i Freddija na snimanju su se zaljubili i zajedno su od travnja 2018. Par je proljetos posjetio Zagreb, gdje je Boyton snimala novu špijunsku seriju ‘The Ipcress File’.

4.Rami Malek je morao blisko surađivati s koreografom jer Freddie nikad nije imao koreografiju za koncerte, nego se prirodno kretao na pozornici i bio je izuzetno spontan. Malek je htio usavršiti te korake kako bi i on također izgledao spontano i prirodno na filmu.

5.Sacha Baron Cohen namjeravao je glumiti Freddieja, ali je napustio snimanje jer njegove ideje o prikazivanju glavnog pjevača, njegove homoseksualnosti i eksplicitne scene koje je predlagao nisu dobro prihvaćene.

6.Glumac Rami Malek morao se naviknuti na zubnu protezu kako bi mu postala ugodna za nošenje. Rekao je kako mu je bilo čudno pričati s njom, pjevati i ljubiti se, no na kraju je toliko naviknuo da mu je bilo čudno bez nje. Nakon snimanja Malek je uzeo umjetne zube i izlio ih u zlato.

7.Filmska ekipa htjela je potpunu rekonstrukciju koncerta na Wembley Stadionu, pa su im za to trebali mjeseci planiranja. Glavni organizator tog koncerta bio je  prisutan tijekom snimanja kako bi im pomogao da koncert izgleda što autentičnije.

8.Freddie je bio opsjednut mačkama a tijekom filma je to postalo jasno kad se useljava u novu kuću u kojoj postoji soba za svaku mačku. U stvarnom životu Freddie bi redovito zvao Mary i tražio je da mu da na telefon svoja dva mačka, Toma i Jerryja kako bi razgovarao s njima.

9.U početku je Bryan Singer režirao film, ali ga je 20th Century Fox otpustio zbog neslaganja s članovima grupe Queen i Ramijem Malekom pa je film završio Dexter Fletcher.

10.Iako je film nailazio na brojne kritike, postao je izuzetno popularan. Budžet koji je bio 52 milijuna dolara pretvorio se u zaradu od 900 milijuna dolara i time postao najuspješniji glazbeno biografski film ikad. Drugi najveći glazbeno biografski film je ‘Straight Outta Compton’, koji je zaradio 200 milijuna dolara.

Oscarom nagrađeni film ‘Bohemian Rhapsody’ gledajte odmah na PLAY Premiumu.