Pet novih filmova na RTLplayu koje morate pogledati

RTLplay vam donosi nove filmske preporuke za vikend-uživanciju. Diane Keaton, James Gandolfini, Jackie Chan i Jason Bateman samo su neka od velikih glumačkih imena čije filmske uspješnice možete pogledati odmah, samo naRTLplayu.

Neočekivana ljubav

Topla, romantična komedija „Neočikivana ljubav“ s oskarovkom Diane Keaton („Annie Hall“, „Something’sGottaGive“), Brendanom Gleesonom („In Bruges“) i Jamesom Nortonom („McMafia“) priča je o udovici koja nakon suprugove smrti ponovno otkriva ljubav s pomalo neobičnim muškarcem.

Udovica Emily (Diane Keaton), koju je nevjerni suprug ostavio u financijskim dugovima, upoznaje Donalda (Brendan Gleeson), usamljenog muškarca koji živi u oronuloj kolibi u parku Hampstead, ali kojemu je, unatoč tome, život ispunjen srećom i optimizmom. Nakon što svjedoči trenutku u kojemu Donalda pretuku, Emily sve više i više vremena provodi s ovim naočitim muškarcem te se između njih počne rađati ljubav.

Film je temeljen na istinitoj priči o Harryu Hallowesu, skvoteru koji je zatražio vlasništvo nad javnim prostorom koji je godinama naseljavao u Londonu. Hallowes je umro 2016. godine u dobi od 80 godina, a nakon njegove smrti snimljena je ova dirljiva romantična komedija.

Prekinuta veza

Film „Prekinuta veza“  intenzivan je, napet i provokativan triler s Jasonom Batemanom(„Horrible Bosses“, „The Switch“) i Alexanderom Skarsgårdom („Big Little Lies“).

Prezaposleni odvjetnik stalno je na mobitelu i ne nalazi vrijeme za komunikaciju sa svojom obitelji. Jedan je par u opasnoj situaciji kada se njihove tajne prošire webom. Bivša policajka ostaje bez supruga i bori se s nestašlucima svoga sina. Ambicozna novinarka vidi priču karijere u tinejdžeru koji nastupa na pornokanalu. Svi su oni stranci, susjedi i kolege, a njihove su priče povezane u ovom razotkrivajući dramatičnom trileru o običnim ljudima koji se muče u modernom svijetu.

Ovaj film nagrađivanog redatelja Henryja Alexa Rubina („Murderball“), Newsweek je proglasio najboljim filmom godine, a pogledat ćete ga u jednom dahu.

U banani

Izvrsna politička satira U banani“(„In the Loop“) o nesporazumu u komunikaciji između britanskih i američkih vladinih službenika koji dvije zemlje dovodi do ruba rata, bila je nominirana za Oscara za najbolji scenarij (2010.). Ova inteligentna i zabavna komedija okuplja odličnu glumačku ekipu s obje strane Atlantika, a predvode je James Gandolfini („The Sopranos“), Tom Hollander („Bohemian Rhapsody“), Gina McKee („Bodyguard“, „NothingHill“) i Harry Hadden-Paton(„The Crown“, „Downtown Abbey“).

New York Times ovu je komediju opisao kao „politički pronicljivu, smiješnu i zastrašujuće stvarnu“.

Kung Fu Yoga

Obožavatelji Jackieja Chana jedva su dočekali neobičnu akcijsku komediju „Kung Fu Yoga“koja će vas nasmijati do suza. Film ima elemente klasičnog indijskog filma – ljubavnog zapleta, tradicijske glazbe i običaja, ali i kineske borilačke vještine u koju su uvedeni elementi joge. U filmu se pojavljuje slavna bollyvudska glumica Disha Patani te brojni drugi orijentalni glumci. Ova urnebesna komedija neće razočarati svojim kreativnim akcijskim vratolomijama, poput jurnjave automobilom s lavom na stražnjem sjedalu, letećim hijenama, utrkom deva, a sve u skladu s tradicionalnom indijskom kulturom i nošnjama.

Ljubav.com

Duhovita francuska komedija prati život Pierrea (Pierre Richard), 75-godišnjeg udovca koji je upravo otkrio internetske stranice za ljubavne spojeve. Koristeći profilnu fotografiju Alexa, dečka svoje  unuke, Pierre preko interneta upoznaje Floru. Šarmirana njegovim elegantnim razgovorima i intimnim ispovijedima, Flora ga pita za spoj uživo. Uzbuđen ovom neočekivanom avanturom, gospodin Pierre upita Alexa može li otići na spoj umjesto njega…

Registrirajte se besplatno naRTLplay i uživajte u filmskim hitovima.