‘Direktor svemira UK’: Neobični, ludi i otkačeni zadaci u showu koji je osvojio gledatelje diljem svijeta!

Pet poznatih ljudi rješava najluđe, najsmješnije i najbizarnije zadatke

‘Direktor svemira UK’ (‘Taskmaster’) popularni je britanski zabavni show koji je počeo s emitiranjem 2015. godine, a iz sezone u sezonu sve više oduševljava gledatelje. Voditelj, komičar Greg Davies, uz pomoć kreatora emisije Alexa Hornea, vodi show kao direktor svemira (The Taskmaster), zadajući natjecateljima zabavne i otkačene zadatke. Misao vodilja ovoga showa je okupiti pet komičara ili poznatih lica, osebujnih karaktera i smisla za humor, da se natječu jedni protiv drugih, ispunjavajući pritom lude zadatke ne mareći hoće li se osramotiti.

Napravi egzotični sendvič, baci krumpir u rupu za golf, oživi društvenu igru, učini da ovaj kokos izgleda kao poslovni čovjek, naslikaj konja dok jašeš na konju… zvuči besmisleno, zar ne? Ali ovaj vrhunski show besmislene stvari pretvara u radost i zabavu! Voditelji testiraju lukavstvo, dosjetljivost i mudrost između pet natjecatelja-konkurenata sa zadacima koji ponekad graniče i s apsurdom. Alex Horne zadužen je za praćenje rezultata i bodrenje natjecatelja da pokažu svoju kreativnost, domišljatost i sposobnost. Rivalstvo će se poticati, izvrtane taktike nagrađivati i mito očito prihvaćati kako bi emisija ostala na nivou najupornije, najzahtjevnije i najsmješnije komične igre na televiziji.

Od 2020. godine, tijekom pandemije COVID-a-19 i razdoblja izolacije u Ujedinjenom Kraljevstvu, Alex Horne organizirao je niz zadataka u stilu ‘Direktora svemira’, kako bi javnost izvodila i snimala zadatke u vlastitim domovima. Prijave su se slale na Twitter, a videozapise o kompilaciji, uključujući bodovanje deset najboljih prijava Grega Daviesa, objavio je ‘Direktor svemira’ YouTube kanal. Prvi zadatak bio je “Baci komad A4 papira u kantu. Najspektakularnije bacanje pobjeđuje.”

U Velikoj Britaniji show obara sve rekorde gledanosti i skuplja nagradu za nagradom. Tako je od 2016. do 2022. dobio niz uglednih priznanja za najbolju zabavnu i humorističnu TV emisiju. Osim u Hrvatskoj, gdje je na direktorskom prijestolju poznati komičar Ivan Šarić, uz svoga pomoćnika Luku Petrušića, svoju inačicu ima diljem svijeta – u Belgiji, Švedskoj, Španjolskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, SAD-u i Novom Zelandu, gdje je također već osvojio hrpu televizijskih nagrada.

Ako ste mislili da ste već sve vidjeli, pratite urnebesni show ‘Direktor svemira UK’  na PLAY Premiumu i provjerite kako vas ovaj show može uvjeriti u suprotno!