‘Dobra bitka’: Elegantna i inteligentna odvjetnička drama držat će vas pred malim ekranima

Serija koja će zaintrigirati sve obožavatelje ‘Dobre žene’!

Kada su autori ‘Dobre žene’ (‘The Good Wife’, 2009.), Robert i Michelle King, odlučili napraviti spin-off popularne serije iz 2009. godine, znali su da se upuštaju u veliki rizik, no isplatilo se u potpunosti.

‘Dobra bitka’ (‘The Good Fight’) američka je pravna drama koja kvalitetno slijedi svog prethodnika dajući mu novu svježinu dok dopušta nove stilove pripovijedanja, širi opseg naracije i priliku za istraživanje novog teritorija u ljudskoj borbi.

Serija počinje godinu dana nakon događaja u posljednjoj epizodi serije ‘Dobra žena’ (‘The Good Wife’, 2009.)  i Dianei Lockhart (Christine Baranski) svega je dosta. Shvatila je da je krajnje vrijeme da ode, ali rijetko kad u životu sve ide po planu. U tom trenutku njezino kumče Maia Rindell (Rose Leslie), počinje karijeru kao suradnica u Dianeinom uredu. Maijini roditelji Lenore i Henry Rindell (Bernadette Peters i Paul Guilfoyle) izazovu iznenadni financijski skandal koji potrese cijeli Chicago.  Zbog lošeg ulaganja, Diane izgubi sav novac, a u stari ured je više ne žele primiti. Nada joj se vrati nakon što joj stari pravni rival Adrian Boseman (Delroy Lindo) ponudi posao u svom uredu. Diane ga uspije nagovoriti da primi i Maiju, usprkos skeptičnosti njegove partnerice Barbare Kolstad (Erica Tazel).

U glavnoj ulozi, Christine Baranski poznata je nagrađivana američka glumica, komičarka, producentica i pjevačica koja je svoju slavu stekla u brojnim televizijskim serijama ‘Dobra žena’ i ‘Teorija velikog praska’, kao i u filmskim hitovima ‘Mamma Mia’, ‘How the Grinch Stole Christmas’, i ‘Into the Woods’. Poznato lice s TV ekrana također je i Rose Leslie (‘Downton Abbey´) koju najbolje pamtimo po ulozi divljakinje Ygritte iz popularne serije ‘Game of Thrones’.

Suvremena američka politika unesena je u svaku epizodu, izobličena je i ismijana, ali je pritom ostala ozbiljna i nepokolebljiva. Za razliku od ‘Dobre žene’, koja je bila usredotočena oko romantične napetosti koja se zaglavila u ljubavnom životu Alicie Florrick (Julianna Margulies), ‘Dobra bitka’ se smatra osvježavajućom za usmjeravanje priče “na drugu stranu”, jer veze nisu točke radnje koje pokreću priču. Samouvjereno razrađuje aktualne političke događaje vještim zapletima, dajući seriji dozu ozbiljnosti i uvjerljivosti.

‘Dobra bitka’ smatra se uspješnim, ali rijetkim primjerom dobro odrađenog spin-offa TV-e serije, a pogledati je možete odmah na PLAY Premiumu.