Duhoviti i lukavi Zekoslav Mrkva jedan je od najpopularnijih animiranih likova svih vremena

Kaj te muči, Njofra?

Zekoslav Mrkva najslavniji je član popularne serije Lonney Tunes i već desetljećima ne prestaje oduševljavati mališane diljem svijeta. Lik je rođen davne 1938., a njegova najpoznatija rečenica „Kaj te muči, Njofra?“ stvorena je 1940. godine. Zekoslav se prvi put pojavio u kratkom crtiću ‘Porky’s Hare Hunt’, gdje ga lovac pokušava uloviti i otad neprestano osvaja srca gledatelja. Zekoslav je dovoljno lukav da izluđuje i provocira svog progonitelja više nego što pokušava pobjeći.

Dugo vremena bio je maskota Warner Bros studija, a čak se pojavio na američkoj poštanskoj marki. Marka s njegovim likom zauzela je čak sedmo mjesto na listi deset najpopularnijih svih vremena u Americi, a zbog njegove šarmantne i duhovite samouvjerenosti, TV Guide je prema anketi iz 2002. godine objavio kako je Zekoslav Mrkva najpopularniji animirani lik ikad!

Animirani filmovi o Zekoslavu Mrkvi dostupni su u digitalnoj videoteci PLAY Premiuma.

Zekoslav Mrkva i Ptica Trkačica

Zekoslav Mrkva spreman je ispričati nam sve dogodovštine u novoj kompilaciji svojih crtića! Pokazujući nam svoj raskošni dom u kojemu se, između ostalog, može naći i fontana iz koje teče sok od mrkve, Zekoslav se u ulozi pripovjedača prisjeća svih dosadašnjih avantura s poznatom družinom, ali i svih borbi s ljutim rivalima koje je nekako uvijek uspio nasamariti. Najmlađi gledatelji ponovno imaju prilike uživati u zgodama Patka Dode, Praščića Porkyja, Yosemitea Sama, Taza i Tweetyja te mačka Sylvestera, dok su posebno mjesto u ovoj Zekoslavovoj priči ovoga puta dobili hrabra i snalažljiva Ptica Trkačica te Kojot koji nakon svake potjere na kraju izvuče deblji kraj.

Najšašaviji film Zekoslava Mrkve

Mudri, sarkastični i snalažljivi Zekoslav Mrkva spreman je za novu, najluđu avanturu dosad u kojoj će smisliti brojne podvale za svoje prijatelje i neprijatelje. ”Našašaviji film Zekoslava Mrkve” podijeljen je u tri cjeline, a osim Zekoslava, pojavljuju se i legendarni likovi s prepoznatljivim manama i vrlinama, poput Patka Dode, Praščića Porkyja, Elmera Fudda, Yosemitea Sama, Taza, Tweetyja, mačka Sylvestera, Ptica Trkačica, Kojota ili Brzog Gonzalesa. Tako će, između ostalog, Yosemite Sam sklopiti pakt s vragom, a Zekoslav Mrkva krenuti u potragu za Rockyjem koji je oteo Tweety.

Looney Tunes: Ponovno u akciji

Nakon što mu dosadi prevelika slava koju Zekoslav Mrkva uživa u Hollywoodu, Patak Dodo odluči dati otkaz i zauvijek napustiti studio. U isto vrijeme potpredsjednica studija Warner Bros, Kate Hutton (J. Elfman), otpusti i DJ Drakea (B. Fraser), zaštitara koji mašta o karijeri kaskadera. DJ nedugo zatim pronalazi poruku u kojoj doznaje da je njegov otac Damien Drake, slavni holivudski glumac koji se proslavio ulogama špijuna, zapravo špijun i u stvarnome životu, a sada je otet. Zajedno s Patkom Dodom odluči krenuti na turneju oko svijeta, a kako bi spasili Drakeovog oca, moraju pronaći vrijedni plavi dijamant prije opasne organizacije Acme Corp. Stvar se dodatno zakomplicira nakon što potpredsjednica Hutton shvati da će bez Patka Dode morati otkazati snimanje najnovijeg filma pa i ona krene u potragu za njim.

Zekoslav Mrkva: 1001 zečja priča

Zekoslav Mrkva i Paško Patak prodavači su knjiga i međusobna konkurencija. Zato odlaze u svijet prodavati knjige, a na putu doživljavaju razne dogodovštine. Patak prolazi kroz zimsku oluju dok se Zekoslav nađe u džungli. Nakon nekog vremena na putu se sreću te dolaze do pećine u suhoj pustinji u kojoj otkriju blago koje je pohlepni Patak htio ukrasti. Međutim, nailazi stražar.

U dogodovštinama Zekoslava Mrkve uživajte na PLAY Premiumu.