Ekskluzivno na PLAY Premiumu gledajte novu sezonu regionalnog hita ‘Besa’

Nakon velikog uspjeha prve sezone stižu nove, još uzbudljivije epizode

Vrhunska kriminalistička akcijska serija ‘Besa’ nastala je u izvršnoj produkciji RTL-a i međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa. Premijerno prikazana 2018. na Sarajevo Film Festivalu, ‘Besa’ je odmah oduševila publiku i kritičare. Ova kriminalistička serija na izrazito surov način dočarava kako se jedan običan i miran život može pretvoriti u pakao i neprestanu borbu za preživljavanjem, a sve zbog iskonskog nagona da zaštitite svoju obitelj.

‘Besa’ je okupila veliku međunarodnu i regionalnu ekipu autora i glumaca, predvođenu poznatim britanskim scenaristom Tonyjem Jordanom („Hustle“, „Life on Mars“). Jordan je, zajedno sa scenaristom Mladenom Matičevićem i timom pisaca iz naše regije, a po originalnoj ideji Srđana Šapera, kreirao prvu regionalnu seriju koja zadovoljava sve standarde poznatih britanskih dramskih serija.

Druga sezona počinje tri godine kasnije u Estoniji, gdje su Uroš Perić (Radivoje Bukvić) i njegova obitelj u programu zaštite svjedoka nakon svjedočenja protiv narkobosa Dardana Beriše (Arben Bajraktaraj). Njegovo svjedočenje je Dardana poslalo u zatvor, a Petrit Koci (Miloš Timotijević) u međuvremenu se popeo na visoku poziciju u Interpolu. Dardanov sin Driton (Jon Raci) vraća se na Balkan s namjerom da preuzme obiteljski posao. Njegov glavni motiv je osveta, ubojstvo Uroša i njegove obitelji zbog smrti njegove sestre i izdaje njegovog oca. Bukti sukob između oca i sina jer Driton zanemaruje tradiciju i naređenja svog oca. On ruši tajnu zakletvu (besu) i organizira atentat na obitelj Perić u Estoniji.

Spletke, korupcija, žestoki obračuni, organizirani kriminal na Balkanu te ponajprije priča o ljudima koje je spojio nevjerojatan splet okolnosti čine radnju iznimno napetom i zanimljivom pa će se svidjeti ljubiteljima kriminalističkih serija. Među sjajnom glumačkom ekipom svakako treba istaknuti Radivoja Bukvića, koji je utjelovio glavnoga junaka Uroša Perića te druge brojne inozemne glumce kao što su Arben Bajraktaraj („96 sati“, „Harry Potter“) Sebastian Cavazza („Jezero“) i glasoviti Miodrag Krivokapić („Vojna akademija“).

U drugoj sezoni, osim sudbina glavnih likova Uroša, Dardana i Petrita, u fokus dolaze i likovi koji su prije imali manje prostora, poput Luke (Milan Marić), Dritona  (Jon Raci) i Iljira Sokoljija (Tristan Halilaj).

Ekskluzivnu premijeru novih epizoda serije ‘Besa’ pratite svakog vikenda na PLAY Premiumu.