Intrigantna regionalna serija ‘Kalkanski krugovi’ pokušat će razriješiti misterij star više od 100 godina

Postoje mjesta u koja se ne smije dirnuti!

Serija ‘Kalkanski krugovi’ u režiji Milana Karadžića, a prema scenariju Đorđa Milosavljevića, prati paralelne priče o mjestima u koja se ne smije dirnuti. U tom začaranom lugu svašta se događa i svakako živi, što u seriju unosi elemente misterija, horora i trilera, savršene kombinacije da vam se koža naježi.

Glavni lik Dejan Matić (Vojin Ćetković) obustavlja rad u svom arhitektonskom uredu nakon što mu je policija privela kćer Mionu (Ivana Zečević) te se zajedno s njom seli u Dol, rodno selo svoga oca. Nada se tako odvojiti kćer od lošeg društva i navika te obnoviti s njom izgubljenu bliskost. U obiteljskoj kući čeka ih stric Velibor (Žarko Laušević), koji ih upoznaje s novim događanjima u selu. Imućni poduzetnik Maksa (Marko Gvero) želi na prostoru šume koju koriste Doljani podignuti moderan hotelski kompleks, a otpor mu pružaju Velibor i Vera Jakovljević (Nataša Ninković), Dejanova ljubav iz mladosti. No šuma zvana ‘Zabran’ krije mračnu tajnu već više od 100 godina i važno je mjesto za sve junake.

Kalkanski krugovi su zaštitni krugovi, oni krugovi koji omeđuju jedan prostor i čuvaju ga od uljeza. U tom smislu kalkanski krug je nešto što ne treba preći, neki prostor koji je tabuizirian“, objasnio je Đorđe Milosavljević za RTS. Kalkanske krugove tako su nazvali zbog kalkana, odnosno kreča. Upravo se kreč koristio za iscrtavanje krugova koji su okruživali prostor u kojem su boravili oboljeli od gube.

To je bila polazišna točka kreatora serije za priču koja spaja prošlost i sadašnjost, selo i grad, tradicionalno i moderno, realnost i mistiku, istovremeno donoseći svojevrsnu pripovjedačku svježinu.

Serija okuplja odličnu glumačku ekipu, koju predvode Vojin Ćetković („Žigosani u reketu“), Žarko Laušević („Senke nad Balkanom“, „Pet“) i Nataša Ninković („Ubice mog oca“).

Mističnu seriju ‘Kalkanski krugovi’ gledajte odmah na PLAY Premiumu.