JUŽNI VETAR – filmski hit dobio je nastavak u seriji, a premijerno je možete gledati na Play Premiumu!

Nagradu „Zlatna antena“ za najgledaniju seriju 2020. Međunarodnog festivala drame i serija – FEDIS osvojila je nova hit-serija „Južni vetar“, koja je od danas dostupna ekskluzivno na PLAY Premiumu!

Nakon što je 2018. godine film „Južni vetar“ postao regionalni hit i pokupio brojne nagrade, došao je trenutak za nastavak, i to u obliku serije. Serija je odmah pokupila brojne hvalospjeve, a radnja kreće tamo gdje je film stao – odlaskom Petra Maraša u zatvor. Prve četiri epizode zapravo su proširena verzija filma, a ostalih 10 prati radnju nakon filma.

Vijest o Maraševom (Miloš Biković) prijevremenom puštanju iz zatvora iznenadila je sve. Ipak, kao još veće iznenađenje ispostavi se Maraševa odluka o njegovom daljem životnom putu, koju on iznese Caru (Miki Manojlović) prilikom njihovog prvog susreta po izlasku na slobodu. Maraš pokušava napraviti balans u svom privatnom životu, no u tome mu ne pomažu ni nepovjerljivi i ozbiljno bolesni otac Lazar (Bogdan Diklić), a niti Sofija (Jovana Stojiljković), odlučna nastaviti život bez njega. Istovremeno, Maraš se trudi pokrenuti svoj vlastiti posao i odbija Baćine (Miodrag Radonjić) prijedloge da mu se pridruži u novim kriminalnim aktivnostima. Za to vrijeme crnogorski narkoklan, pod vodstvom ambicioznog Vaja (Ljubomir Bandović) nastavlja sa svojim sigurnim uzdizanjem na vrućem beogradskom asfaltu…

Serija je odmah privukla publiku te je na Međunarodnom festivalu drame i serija – FEDIS, osvojila nagradu „Zlatna antena“ za najgledaniju seriju 2020. Odlična glumačka ekipa predvođena sjajnim mladim srpskim glumcem Milošem Bikovićem vratila se i u seriji. Izuzetak je jedino što je legendarnog Dragana Bjelogrlića u ulozi Cara zamijenio Miki Manojlović. Naime, zbog obaveza s drugom sezonom „Senka nad Balkanom“, Bjelogrlić je morao odbiti ulogu u seriji.

Odlična glumačka ekipa, napete akcijske scene i neočekivani rasplet sigurno će vas oduševiti, a premijeru serije „Južni vetar“ možete pogledati ekskluzivno na PLAY Premiumu.