‘Lice s naslovnice’: Ovako su o Zdravku Mamiću 2014. govorili njegovi prijatelji, kolege, suradnici i oponenti

Zdravko Mamić, jedan od najvećih moćnika hrvatskog nogometa, pravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora. Iako se i dalje nalazi u BiH, sazvao je konferenciju za novinare u mostarskom hotelu Mepas, a njegove skandalozne izjave ponovno su tema novinskih  napisa. Tko je Zdravko Mamić i kakav je bio njegov životni put od mlade nade hrvatskog nogometa do najomraženije osobe u Hrvatskoj, pogledajte u emisiji ‘Lice s naslovnice’ na RTLplayu.

‘Lice s naslovnice’, RTL-ov dokumentarni format iz 2014. u epizodi o Zdravku Mamiću portretira lik i djelo dugogodišnjeg čelnika Dinama stvarajući njegovu zaokruženu sliku kroz svjedočenja njegovih prijatelja, kolega, suradnika, ali i oponenata.

O njegovoj ulozi u hrvatskom nogometu, ali i brojnim malverzacijama i aferama govorili su Igor Štimac, Silvije Degen, Miroslav Ćiro Blažević, Igor Flak, Davor Gjenero te brojni drugi obiteljski prijatelji.

Uspješan biznismen i veliki zabavljač kojemu u vrijeđanju i psovanju nema ravnog, Zdravko Mamić često je omalovažavao novinare, oponente i političare, a nerijetko je i nasrtao na njih. Tko je zapravo taj nogometni moćnik i kakav je bio njegov životni put od dječaka koji sanja postati nogometna zvijezda do apsolutnog vladara hrvatskog nogometa i odbjeglog kriminalca.

O Mamićevim uspjesima i pogreškama, strelovitom usponu u svijetu nogometa, dolasku u Dinamo, sukobu s Franjom Tuđmanom, promjeni Dinamovog imena te brojnim aferama i malverzacijama pogledajte u emisiji ‘Lice s naslovnice’ na RTLplayu.