Nagrađivanu seriju „Kennedyji“ s Katie Holmes i Gregom Kinnearom gledajte na Play Premiumu

Play Premium vam donosi biografsku dramsku seriju „Kennedyji“, o političkim usponima i tragičnim sudbinama članova jedne od najmoćnijih američkih obitelji.

Kroz značajne političke događaje u povijesti, poput kubanske raketne krize, Zaljeva svinja i borbe za građanska prava, gledatelji će saznati o manje poznatim činjenicama iz osobnih života članova obitelji Kennedy. Miljenike Amerike, tragično preminulog američkog predsjednika Johna Kennedyja i njegovu suprugu Jackie, izvrsno su utjelovili hollywoodski glumci Greg Kinnear („As Good As It Gets“) i Katie Holmes („Batman Begins“).

Iako je serija izazvala kontroverze već na samom početku snimanja, osvojila je brojne nagrade, uključujući i četiri Emmyja, a Barry Pepper („The Green Mile“) za ulogu Roberta Kennedyja zasluženo je osvojio ovu prestižnu nagradu za najbolju glavnu ulogu u miniseriji.

Izvršni producent i scenarist ove biografske drame je Joel Surnow, inače poznat po snimanju akcijskih serija i trilera, poput „24“. Teroristi, saboteri i korumpirani vladini službenici u TV seriji „24“ nikada nisu prouzrokovali njegovom producentu toliko problema kao „Kennedyji”. Činjenica da je Surnow konzervativac učinila je njegov izbor da stvori seriju o američkoj dinastiji demokrata još intrigantnijom. Kada su u javnost procurile prve verzije scenarija, izazvale su negodovanja članova obitelji Kennedy. Iako je serija prvotno bila dogovorena za prikazivanje na History Channelu, uprava je posustala pod pritiskom obitelji Kennedy te je Surnowu odbila prikazivanje serije. No, „Kennedyji“ su ubrzo pronašli alternativu i premijerno su prikazani na Reelz Channelu. 

Zbog čega je ova serija podigla toliku prašinu i je li konzervativni producent htio srušiti mit o Camelotu, pogledajte odmah na Play Premiumu.