‘Otkrivanje kraljevskih tajni’: Koju cijenu je kraljica platila da zadrži i krunu i obitelj?

Intrigantni dokumentarni serijal prikazuje razotkrivanje tajni unutar britanske kraljevske obitelji

Članovi kraljevske obitelji medijski su među najeksponiranijim ljudima na svijetu, a njihovi privatni odnosi oduvijek su bili skriveni i obavijeni velom tajne.  ‘Otkrivanje kraljevskih tajni’ razotkrit će nam nepoznate priče o princezi Diani, ljubavnom životu princa Filipa, odnosu kraljice Elizabete i njezinih premijera te o špijunu koji je živio u kraljevskoj palači.

U prvoj epizodi otkriva se što je natjeralo princezu Dianu na intervju koji je gotovo uništio monarhiju. U drugoj epizodi saznajemo kakav je odnos Elizabete II. s brojnim premijerima koji su se izmjenjivali na vlasti – od Winstona Churchilla do Margareth Thatcher. Treća epizoda bavi se brakom kraljice Elizabete i princa Filipa te postavlja pitanje koliko je visoka cijena koju je kraljica platila da bi zadržala i krunu i obitelj. U četvrtoj epizodi saznajemo sve o špijunu Anthonyju Bluntu, kojem je kraljevska obitelj vjerovala više od trideset godina.

Ovaj zanimljiv dokumentarac proizvod je nagrađivane producentske kuće Blink Films iz Londona. Osamnaest mjeseci sakupljali su se važni dokumenti, među kojima i pisma i dnevnički zapisi kraljice iz Londonskog nacionalnog arhiva kako bi se gledateljima prikazala prava istina kraljevske palače.

U dokumentarcu govore novinari, povjesničari i eksperti za kraljevsku obitelj, među kojima su Will Self, Edwina Currie, Lord David Owen, Simone Simmons, Patrick Jepshon i Wesley Kerr te donose činjenice koje će zamijeniti sva dosadašnja nagađanja.

Ne propustite pogledati šokantna otkrića o kraljevskoj obitelji na PLAY Premiumu.