‘Penny Dreadful’: Hit horor-drama koja utjeruje strah u kosti

Strah, akcija i velike ideje o životu i smrti!

‘Penny Dreadful’, zastrašujuća horor-drama smještena u viktorijanski London oživljava legendarne književne likove poput dr. Frankensteina, Doriana Graya i Drakule. Ovaj egzistencijalni triler daleko je inteligentniji nego što se čini na prvu jer postavlja filozofska pitanja o prirodi života i smrti, moći i odgovornosti.

Serija kreatora Johna Logana („Gladijator“, „Skyfall“) usredotočuje se na Ethana Chandlera (Josh Hartnett), šarmantnog Amerikanca koji odlično rukuje oružjem. Njegov talent privuče tajanstvenu Vanessu Ives (Eva Green) koja ga angažira da pomogne pronaći otetu kćer Sir Malcolma Murraya (Timothy Dalton). No ono što Ethan ne zna je da je Minu oteo vampir, a on će se odjednom zateći u nevjerojatnom svijetu zastrašujućih bića koja vrebaju iz mračnih kutova Londona. Murray (Timothy Dalton) će regrutirati skupinu književnih arhetipova kako bi spasili njegovu kćer, ali mu i pomogli otkriti sve o misterioznim bićima.

Serija okuplja sjajnu glumačku ekipu, koju predvode Josh Hartnett („Pearl Harbor“, „Pad crnog jastreba“), Timothy Dalton („James Bond: Dozvola za ubojstvo“) i Eva Green („Casino Royale“, „Luminari“). Očaravajuća izvedba Eve Green kao Vanesse Ives, vidovnjakinje opsjednute zlom koje ni sama ne razumije, ostavit će vas bez daha. Također, serija ispituje skrivenu prošlost glavnih likova i nudi uzbudljive naznake o tome kamo bi ova nepredvidljiva nadnaravna priča mogla krenuti dalje.

Hit-seriju ‘Penny Dreadful’ gledajte odmah na PLAY Premiumu.