‘Pisma Juliji’: Očaravajuća priča o ljubavi, ponovnom susretu i nevjerojatnoj sudbini

Mlada djevojka postaje dio nevjerovatne ljubavne priče…

Izuzetno šarmantna i duhovita romantična drama ‘Pisma Juliji’, redatelja Garyja Winicka (“Od klinke do komada”, “Rat među nevjestama”), vješto se oslanja na čuvenu Shakespeareovu tragediju ‘Romeo i Julija’.

Mlada Amerikanka Sophie (Amanda Seyfried) dolazi u Veronu sa svojim zaručnikom (Gael Garcia Bernal), grad u kojem je rođena Julija – slavni lik iz još slavnijeg djela ‘Romeo i Julija’. Sophie pronalazi pismo staro 50 godina koje je napisala mlada Britanka o dečku iz Toskane kojeg je upoznala, zaljubila se i dopustila da ode iz njezinog života. Odgovor mlade Sophie na pismo iz davne 1951. godine inspirira njegovu autoricu da nakon toliko godina doputuje u Italiju u potrazi za davno izgubljenom ljubavi. Dolazak Claire (Vanessa Redgrave) i njezinog unuka (Christopher Egan) u Veronu, pokrenut će niz nevjerojatnih događaja u kojima će svatko od likova upoznati pravo značenje riječi ljubav i doživjeti trenutke o kojima nikad nisu sanjali.

Ideja za film inspirirana je knjigom ‘Pisma Juliji’ iz 2006. godine, autorica Lise Friedman i Ceil Friedman, koja bilježi fenomen pisanja pisama Shakespeareovoj najpoznatijoj romantičnoj junakinji.

Ljubitelji dirljivih melodrama zasigurno će uživati u filmu, osobito zbog saznanja o odličnoj glumačkoj postavi koju čine lijepa Amanda Seyfried (‘Mamma Mia!’, ‘Mean Girls’) i Gael Garcia Bernal (‘A Little Bit of Heaven’), Christopher Egan (‘Crush’), oskarovka Vanessa Redgrave (‘Georgetown’, ‘Finding You’) i Franco Nero (‘Django’, ‘Django Unchained’) koji su u braku od 2007. godine.

Film ‘Pisma Juliji’ namijenjen je svim uzrastima te, osim teme ljubavi i romantike, donosi priču o odnosima, obitelji, gubitku i sudbini. Savršen pogled na talijanski krajolik uvelike doprinosi jedinstvenosti i ljepoti ove prekrasne ljubavne priče.

Lepršavu romantičnu priču ’Pisma Juliji’, o ljubavi, ponovnim susretima i sudbini, pogledajte na PLAY Premiumu.