‘Raskid’:  Žestoka pravna saga s briljantnom glumačkom postavom

Serija o  ljubavi, obitelji i gubitku u središte radnje stavlja ambicioznu odvjetnicu!

Za snažnu dramsku seriju ‘Raskid’ (‘The Split’, 2018.), koja istražuje ostavštinu ljubavi, gubitka i rastave, scenarij je napisala Emmyjem i BAFTA-om nagrađivana dramatičarka i scenaristica Abi Morgan (‘The Hour‘). Britanska pravna drama prikazuje slojevito istraživanje modernog braka i naslijeđa razvoda kroz leću Defoesova – obitelji odvjetnica u srcu londonskog brzog i emocionalno nabijenog brakorazvodnog kruga.

Hannah Defoe (Nicola Walker) izvrsna je brakorazvodna odvjetnica. Sretno je udana i uspješna u karijeri te preuzima slučajeve bogatih i poznatih pripadnika londonske elite. Radi za obiteljski ured s impresivnom majkom Ruth (Deborah Findlay, ’Agatha Christie’s Poirot: Hallowe’en Party’, ’Coriulanus’) i tvrdoglavom mlađom sestrom Ninom (Annabel Scholey, ’Walking on Sunshine’). To su moćne žene u potpeticama koje mnogo riskiraju. No Hannah prelazi u konkurentski ured i ponovno se povezuje s jedinim muškarcem zbog kojeg je ikad posumnjala u svoj brak.  Uz moćnog odvjetnika Christiea (Barry Atsma, ‘Klem’), Hannah upravlja skandaloznim aferama, nagodbama i teškim bitkama u odnosima – suočavajući se s majkom i sestrom Ninom u gorkom razvodu Goldie (Meera Syal) i muža multimilijunaša Daveya (Stephen Tompkinson). U međuvremenu, brak mlađe sestre Rose (Fiona Button, ‘Out of Her Mind’) nazire se na horizontu. A kada se nakon 30 godina vrati Hannin otuđeni otac, ponovno se rasplamsa toksična zavada između njezinih roditelja. Hannah počinje preispitivati svoje odnose s muškarcima u svom životu – uključujući i njezin naizgled zadovoljan brak s pametnim i simpatičnim Nathanom (Stephen Mangan, ‘Green Wing’).

Snažan kalibar glumačke ekipe i bujna i aktivna režija Jessice Hobbs podižu  ‘Raskid’ visoko na ljestvicu. Svaki član glumačke ekipe unosi emocionalnu iskrenost u svoju izvedbu, posebice Nicola Walker, koja je uspješno glumački predvodila u nizu nedavnih britanskih serija (‘Unforgotten‘, ‘Collateral‘, ‘River‘).

Na PLAY Premiumu možete pogledati dvije sezone briljantne britanske serije ‘Raskid’.