Raskošna dramska miniserija ‘Howards End’ oduševit će obožavatelje ‘Downton Abbeya’

Potraga za ljubavlju i smislom u promjenjivom svijetu

Od Oskarom nagrađenog scenarista Kennetha Lonergana („Manchester By the Sea“) stigla je sjajna adaptacija klasičnog romana E. M. Forstera – ‘Howards End’. Miniserija donosi uzbudljivu priču o dvjema sestrama u edvardijanskoj Engleskoj, a zasigurno će oduševiti sve fanove popularne dramske serije ‘Downton Abbey’. Raskošna kostimografija, klasne razlike, socijalna previranja s početka 20. stoljeća te bajkovita romansa samo su djelić četverodijelne serije koja oduzima dah.

Margaret (Hayley Atwell) i Helen Schlegel (Philippa Coulthard) inteligentne su i idealistične mlade žene koje žive sa svojim hipohondričnim mlađim bratom Tibbyjem (Alex Lawther) u edvardijanskom Londonu. Od smrti roditelja, i unatoč najboljim namjerama njihove dosadne tete Juley (Tracey Ullman), sestre vode samostalne i pomalo neuobičajene živote. Nakon što na odmoru upoznaju imućnu i konzervativnu obitelj Wilcox, Margaret se zbliži sa starijom i tradicionalnijom Ruth (Julia Ormond). Kad Ruth neočekivano umre, obitelj šokira poruka u kojoj ostavlja Margaret svoje ladanjsko imanje Howards End. Dok Margaret razvija osjećaje prema suprugu pokojne prijateljice, strastvena i hirovita Helen preuzme na sebe slučaj Leonarda Basta (Joseph Quinn), mladog bankovnog činovnika.

Miniserija ‘Howards End’ snimljena je 25 godina nakon filmske adaptacije s Emmom Thompson i Anthonyjem Hopkinsom, koji je osvojio tri Oskara, a bio je nominiran u čak 9 kategorija.

Miniseriju ‘Howards End’ gledajte odmah na PLAY Premiumu.