Upoznajte bezobrazno bogatu i razmaženu obitelj Rose

Ova šašava obitelj svojom će vas izvanrednom izvedbom oduševiti, a urnebesno smiješnim dijalogom i dogodovštinama dobro nasmijati

Sjajna kanadska humoristična serija „Schitt’s Creek“, koja već godinama nasmijava gledatelje i osvaja brojne prestižne nagrade, napokon je pronašla put i do hrvatske publike, a možete je ekskluzivno gledati na PLAY Premiumu.

Ovo je serija koja je oborila sve rekorde na dodjeli Emmyja 2020., osvojivši nagrade u devet kategorija, a također je i prva humoristična serija u povijesti koja je odnijela pobjedu u sve četiri glumačke kategorije. Tako je svaki član četveročlane obitelji Rose odnio kući svog kipića. Tko su urnebesno smiješni likovi koji su osvojili publiku i tko su glumci koji su ih toliko savršeno utjelovili?

Upoznajte bezobrazno bogatu i razmaženu obitelj koja će nakon financijskog sloma sreću morati potražiti daleko od luksuza i glamura u malom depresivnom gradiću koji su jednom davno kupili iz zezancije.

JOHNNY ROSE (65)

Glava obitelji Rose je otac Johnny (Eugene Levy),bivši bogati poduzetnik koji je ponosan na svoju reputaciju jer je novac trošio brzo koliko ga je i zarađivao. Zamislite koliko morate imati novca kada iz zezancije sinu kupite gradić i zaboravite na njega. Jer zašto ne? Ima se, može se. No to vrijeme je iza Johnnyja Rosea koji se sada mora suočiti s potpuno novom realnosti, a taj sirotinjski gradić je jedino što ga dijeli od potpune propasti. Njegov lagodan stav prema životu stavljen je pred veliku kušnju jer ne samo da mora obnoviti financijsko carstvo svoje obitelji, već i održati razmaženu obitelj na okupu.

Glumac Eugene Levy utjelovio je glavu obitelji Rose, a ujedno je uz svog sina Daniela Levyja i kreator ove hit-komedije. Eugene Levy osvojio je publiku kao Jimov otac iz popularne filmske franšize „Američka pita“, a sa svojim genijalnim komičarskim sposobnostima ni u ovoj seriji vas neće razočarati.

MOIRA ROSE (55)

Johnnyjeva supruga Moira (Catherine O’Hara) daleko je od brižne majke i idilične supruge. Razmažena bivša zvijezda sapunica pravi je snob i nikako se ne miri s novonastalom situacijom i životom daleko od svjetla reflektora i luksuza. Vrlo je dramatična, pogotovo ako smatra ugroženim malo vrijednih stvari koje je kriomice zadržala, poput dijamantnih naušnica, skupocjenih cipela i odjevnih kombinacija. Za Moiru je najtragičnije što više neće puniti naslovnice tabloida kupnjom jedinstvenih Birkin torbica. Smatra kako im je za privremeni smještaj trebao biti osiguran neki penthouse, a ne motel u američkoj zabiti, koji su davno kupili iz šale.

Catherine O’Hara najpoznatija je po ulozi majke malog Kevina u bezvremenskoj božićnoj komediji „Sam u kući“. Glumica se premišljala o ulozi u seriji „Schitt’s Creek“, no pristala je snimiti pilot, a svojom izvedbom je toliko oduševila producente da je dobila ponudu koju nije mogla odbiti.

DAVID ROSE (29)

Johnnyjev i Moirin hipsterski sin David (Dan Levy) cijeloga života uživao je financijsku potporu oca. Škola ga nije pretjerano zanimala, no imao je status u društvu i sve što si mlada osoba može poželjeti. Razvio je kompleks kulturne superiornosti koji se najbolje vidi u njegovim odnosima s građanima Schitt’s Creeka. Kako više nema novca da bi si priuštio stvari koje smatra neophodnim za lagodan život, otac mu savjetuje da nađe posao. Kao i ostatak obitelji, David se mora prilagoditi životu na kakav nije navikao – niže američke srednje klase. 

Sina Davida odlično je utjelovio Dan Levy, ujedno i kreator serije. Iako je pozvao slavnog oca u pomoć oko kreiranja serije, Dan je ponosan jer je ideja prvenstveno njegova te je kao autor serije dobio slobodu i uspio izgraditi vlastiti karijerni put.

ALEXIS ROSE (27)

Alexis (Annie Murphy), mlađe dijete Roseovih, do obiteljskog bankrota vodila je vrlo uzbudljiv društveni život. Izlazila je sa sultanima, sinovima diktatora i brojnim playboyima po imenu Stavros. Zabavna i pustolovna, ali pomalo nesvjesna potreba drugih, Alexis se nadala kako će je njezin najnoviji Stavros izvući iz pakla Schitt’s Creeka, za što je bila spremna ostaviti cijelu obitelj na cjedilu. Ipak, Stavros se nije pojavio, a Alexis je zaglibila s ostatkom obitelji u malom depresivnom gradiću.

Genijalna mlada glumica Annie Murphy morala je čak dva puta proći audiciju za ulogu, no isplatilo joj se jer je upravo s ulogom u ovoj seriji dobila priliku kakvu je čekala godinama.

Kompletna prva sezona najbolje humoristične serije 2020. – „Schitt’s Creek“, dostupna je odmah, ekskluzivno na PLAY Premiumu, a svaki dan pratite nove epizode ostalih sezona.