Za glavnu ulogu u kultnom filmu ‘Američki psiho’ žestoko su se borili Leonardo DiCaprio i Christian Bale

Danju je uspješan poslovni čovjek, a noću brutalni serijski ubojica

Prošlo je više od 20 godina otkako je premijerno prikazan ‘Američki psiho’ (American Psycho, 2000), film snimljen prema istoimenoj knjizi Breta Eastona Ellisa, danas sa statusom modernog klasika. Uloga bogatog poslovnog čovjeka koji se noću pretvara u brutalnog ubojicu pripala je tada manje poznatom Christianu Baleu. Već velika zvijezda Leonardo DiCaprio silno je htio ulogu u filmu, a redateljica Mary Harron dobila je otkaz jer ga je odbila. Ona je od početka htjela Balea, no na njezino je mjesto došao Oliver Stone koji je krenuo raditi s DiCaprijem. Postoje razne verzije priče zašto se odustalo od te suradnje, no Mary Harron je na kraju vraćena na posao, a s njom i Christian Bale. Ispostavilo se da je odabir bio odličan jer je Bale posao odradio maestralno, a ‘Američki psiho’ doveo ga je na A-listu holivudskih glumaca.

Tko je Patrick Bateman?

Patrick Bateman (Christian Bale) mlad je i privlačan, bogati pripadnik njujorške poslovne elite. Živi u modernom stanu, nosi najskuplju odjeću i hrani se u najboljim restoranima. Danju je uspješan biznismen, a noću brutalni serijski ubojica. Savršenstvo ga opsjeda, kako u poslu, tako i u zločinu te on povećava svoju zbirku leševa. Detektiv Donald Kimball (Willem Dafoe) sumnja da je Patrick zločinac, ali nema dokaza.

Zvjezdana elita           

Iako se na listi glumaca nije našao Leonardo DiCaprio, film je okupio pravu zvjezdanu elitu. Pored Balea, u filmu glume Jared Leto, Willem Dafoe, Reese Witherspoon, Justin Theroux, Josh Lucas i mnogi drugi.

Kultni film ‘Američki psiho’ gledajte odmah na PLAY Premiumu